puberta-koureni-cigaret-odvykani-motivaceNikdo nezná univerzální návod, jak úspěšně hovořit s dětmi o věcech, které jim mohou uškodit, když na tomají zcela odlišný názor. Zkuste se zeptat rodičů kamaráda Vašehodítětě, jaké oni mají zkušenosti. Požádejte školu Vašeho dítětě o zprostředkování kontaktu se zkušeným psychologem. Mluvte s dětmi o tabáku dřív, než bude pozdě.

Číst dál:

jak-diteti-vymluvit-koureniVymluvit dítěti to, že jsou cigarety něčím zvláštní a že dělají z dítěte někoho, kdo se rázem řadí mezi něco víc - tedy mezi dospěláky, je těžké. Vysvětlit dítěti proč je kouření špatné je hodně těžké a je potřeba mnoha pádných argumentů. Tvrzení, že kouření cigaret už dávno vyšlo z módy a není in je bohužel nedostatečným důvodem k nekouření.

Číst dál:

otec-kurak-matka-kuracka-detiMilí rodiče, pokud jste kuřáci, vaše výchovná role je mnohem složitější. Jak to tak bývá, děti si ze svých rodičů berou příklad a dle statistik velké procento dětí rodičů kuřáků také kouří. Vaším úkolem je s dítětem mluvit o kouření a vysvětlit mu, že i když je nebo jsou jeden nebo oba rodiče kuřáci, kouření není dobrá věc. Stránka uvádí jak s dítětem o kouření v tom případě komunikovat.

Číst dál:

rodice-nekuraci-dite-nekurak-nekuracka-rodinaDěti rodičů nekuřáků mají štěstí. Nemusí dýchat kouř z cigaret a stávat se tak pasivními kuřáky. Děti nekuřáků mají "voňavější" domov a jejich rodiče jsou jím vzorem. Ani ve Vaší nekuřácké rodině není však na škodu přirozený pocit dítětě, že kouření k životu nepatří, vhodným způsobem posilovat.

Číst dál: