Dobrý podvečer, dnes je neděle 5.5.2024, svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Konizace, plastika děložního čípku, hrdla - průběh, komplikace, informace

konizace-plastika-delozniho-cipku-hrdla-prubeh-komplikace-informace

konizace-plastika-delozniho-cipku-hrdla-prubeh-komplikace-informace
Konizace děložního čípku (plastika) se provádí z důvodů přesného vyšetření a hlavně odstranění ložiska podezřelého ze vzniku přednádorových změn na děložním čípku. Tento výkon se u pacientek provádí pod celkovou narkózou během několikadenní hospitalizace.

___

___

Cévní mozková příhoda, mrtvice – komplexní článek, trombolýza (fibrinolýza)

cevni_mozkova_prihoda_hlavni_ikona.jpg Toto je komplexní článek o cévních mozkových příhodách. V léčbě zejména ischemických cévních mozkových příhod došlo v posledních deseti letech celosvětově k dynamickému vývoji. Původní pohled na mozkové příhody jako na fatální a neléčitelnou záležitost se dramaticky změnil, stejně jako léčebné možnosti (především intravenózní a intraarteriální trombolýza, tedy laicky řečeno podání léku na rozpuštění krevní sraženiny).

___
___

Jak vznikla hormonální antikoncepce, Aspirin, Inzulín, Penicilin a Ibuprofen

jak-vznikla-hormonalni-antikoncepce-aspirin-inzulin-penicilin--ibuprofen
jak-vznikla-hormonalni-antikoncepce-aspirin-inzulin-penicilin--ibuprofen
Bez léků bychom si dnes nedokázali představit běžný život, přitom většina z nich byla objevena až ve 20. století, především díky pokrokům v chemii a biomedicíně. Milionům lidí dodnes zachraňují, prodlužují nebo zkvalitňují život. Jak tedy vznikl Ibuprofen, Penicilin, Inzulín, Aspirin a hormonální antikoncepce? Přečtete si.
___
___

Zamyšlení - náhodné články

Jak si zlepšit a zkvalitnit život pomoci několika návyků - tipy

jak-si-zlepsit-a-zkvalitnit-zivot-pomoci-nekolika-navyku-tipy

jak-si-zlepsit-a-zkvalitnit-zivot-pomoci-nekolika-navyku-tipy
"Podstata všech lidí je stejná, liší se jen svými zvyky" – pravil Konfucius. A je to pravda. Pohlédneme-li na svůj život jako na celek, zjistíme, že právě zvyky ho determinují, jako nic jiného. Je nám vrozeno vždycky hledat šablony umožňující část toho, co děláme, převést na „autopilota“, prostě je vykonávat podvědomě, automaticky. Právě proto je užitečné určité návyky rozvíjet tak, aby se časem staly naší druhou přirozeností:

___

___

Bazén Karlova Studánka - ceník, teplota vody, termoterapie, perličková koupel, vířivka

bazen_karlova_studanka_cenik_teplota_vody_procedury_virivka_termoterapie_sauna_para.jpegNa doporučení mé známé jsem navštívil bazénový komplex v letních lázních v Karlově Studánce, kde jsem byl na dovolené. A nelitoval jsem.

sauna

Pozastavení nad párou stoupající z čajové konvice

zamysleni_nad_parou_z_caje.jpgKdyž jsem dneska vařila čaj, jen tak jsem koukala jak pára stoupá z hrnečku. Myslela jsem na věci typu, kdy jsem naposledy čistila konvici od vodního kamene a jestli to příště zase udělám octem nebo nějak chemicky, jak mi poradila kamarádka. Rytmicky jsem při tom pohybovala rukou nahoru a dolů a tím jsem tahala za provázek čajové marionety, která byla právě na vrcholu své hvězdné kariéry. Za pár chvilek skončí v odpadcích mezi dalšími vymáchanými čajovými sáčky.
 
 

Vztahy - náhodné články

Fetišismus na ženské vlasy, haircut fetish, trichofilie - informace

 

fetisismus-na-zenske-vlasy-haircut-fetish-trichofilie-informace

fetisismus-na-zenske-vlasy-haircut-fetish-trichofilie-informace
Vašemu partnerovi se líbí vaše vlasy tak moc, že si nejste jistá, jestli už to není nějaká úchylka. Měla byste vědět, že až 80 % mužů ženské vlasy vzrušují. Při prvním pohledu si muž na zene nevsimne ňader, jak si mnohé z nás myslí, není to ani krásná tvářička či sexy zadek. To, co ho přitahuje, jsou právě vlasy. Většina pánů je vnímá jako hlavní součást sex-appealu u ženy.

___

___

Jak říct dětem o rozvodu? Rady a tipy jak informaci šetrně sdělit.

jak_rict_detem_o_rozvodu.jpgRozchod a rozvod patří bezesporu k těm nejbolestnějším životním změnám, speciálně, když se týká také dětí. A jedním z nejpohnutějších momentů je právě oznámení rodičů dětem, že se rozvádějí. Avšak i tahle složitá úloha se dá trochu zjednodušit, pokud mají rodiče na paměti několik základních rad.

jak dětem oznámit rozvod?

9 rad pro harmonický partnerský vztah

9_rad_pro_dobry_vztah.jpgK řízení auta potřebujeme řidičský průkaz, k výkonu povolání odborné vzdělání, ale do partnerských vztahů se lidé často vřítí jen s romantickými představami.

___

___ 

Texty - náhodné články

Sušení ovoce, zeleniny a hub - návod, postup, tipy, rady a zlepšováky

suseni-ovoce-zeleniny-a-hub-navod-postup-tipy-rady-a-zlepsovaky

suseni-ovoce-zeleniny-a-hub-navod-postup-tipy-rady-a-zlepsovaky
Sušit potraviny můžeme v troubě nebo i ve speciálních sušičkách. Samozřejmě naše babičky využívaly i půdy a sklepy. Například houby nebo bylinky se sušily v pěkné slunné dny i venku. Ovšem ne přímo na slunci. Různé rady k sušení venku, troubě, domácí sušice najdete na této stránce. 

___

___

Kalendář 2011 online ke stažení, tisku, nahlédnutí

Kalendář 2011 ke stažení jako Word soubor (stránka A4)
___
___

Teplá bílá a studená bílá - počet kelvinů a přirovnání k jiným zdrojům světla

teplota-bile-tepla-bila-studena-bila-pocet-kelvinu-2

teplota-bile-tepla-bila-studena-bila-pocet-kelvinu-2
Pokud hodláte koupit LED žárovku nebo zářivku (zářivkovou trubici), měli byste se věnovat "teplotě bílé barvy". Barvu běžného denního světlalidské oko jej vnímá jako daleko přirozenější. Přirozené denní světlo snižuje napětí v očích a únavu, zlepšuje ostrost vidění, potlačuje pocit úzkosti a zhoršené nálady, zvyšuje aktivitu a celkově působí pocit zdraví a pohody.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz