Fascinuje Vás antický svět a chce osobně navštívit jeho pozůstatky? Neváhejte, stále ještě je na světě mnoho míst, kde můžete objevovat antickou krásu.

Antický Řím

Nejvíce památek na antický řím samozřejmě nalezneme v Itálii, není to však jediné místo. Římská říše byla rozsáhlá a tak památky můžeme nalézt i ve Španělsku, kde jsou k nalezení dochované amfitéatry, mosty i silnice.
Římská říse zabírala i vekou část Británie, asi nejznámější památkou kterou zde můžete nalézt je Hadriánův val. Pokud se vydáme mimo Evropu, na blízkém východě lze nalézt také mnoho památek, například v Sýrii. Pokud se chceme vydat ještě dál, můžeme až na okraj Římského impéria - do Afriky. Například v V tunisku je mnoho zachovalých památek.




Antické Řecko

Řecká civilizace byla starší než ta Římská a proto se dochovalo méně památek. Můžete navštívit například dějiště slavné bitvy u Thermopyl, nebo slavný Parthenón v Athénách. Mnoho památek naleznete také na krétě, kde sídlila Mínojská civilizace, která byla ještě starší než čecká.



Egypt

Rozhodně největší památko oblastí je gíza, kromě slavných pyramid stojí za návštěvu blízká Velká sfinga, nebo údolí králů. V Egyptě je celkově obrovské množství pamatek, které stojí za to navštívit.