Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024, svátek slaví Marek, zítra Oto.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Příznaky a projevy prasečí, mexické chřipky, léčba, prevence, ochrana, diagnostika, informac

praseci_chripka_priznaky_projevy_lecba_diagnostika.jpgPrasečí chřipka (nebo také nová chřipka či mexická chřipka) napadající lidi se objevila v Mexiku v březnu roku 2009. Jedná se o respirační onemocnění způsobené chřipkovým virem kmene A/H1N1. Virus obsahuje geny lidské, ptačí a prasečí chřipky.

 

___

Hipokratova přísaha - kompletní text

hippokratova přísahaV tomto článku je kompletní znění Hippokratovy přísahy, kterou skládají všichni lékaři před převzetím lékařského diplomu a stvrzují slovním slibem.

 

Hippokratova přísaha, Hypokratova přísaha, Hyppokratova přísaha

Moderní léčba boreliózy - používaná antibiotika, příznaky nemoci, diagnostika, erythema migrans

moderni-lecba-lymske-boreliozy-2011-2012
moderni-lecba-lymske-boreliozy-2011-2012
Každoročních přibližně 3500 případů nahlášených případů lymské boreliózy (správně lymeské borreliózy) je dostatečný důvod proč se o ní dozvědět maximum informací. 20-30 % případů onemocnění přechází do dalších, hůře léčitelných stadií. Následky se mohou projevit třeba v podobě zánětů kloubů a šlach i infekcí centrálního nervového systému.

___
___

Zamyšlení - náhodné články

Štěstí - když přijde, chyťte ho a nepusťte a užívejte si ho každou buňkou svého těla

stesti-kdyz-prijde-chytte-ho-a-nepustte-a-uzivejte-si-ho-kazdou-bunkou-sveho-tela

stesti-kdyz-prijde-chytte-ho-a-nepustte-a-uzivejte-si-ho-kazdou-bunkou-sveho-tela
Když už k vám jednou přijde, je třeba ho pevně chytit a nepustit. Jak ale poznáte, že je opravdu tady? Štěstí je pocit velmi osobní. Vždy se odvíjí od toho, jak se v daném okamžiku cítíte. Je to pocit ryze vnitřní a s jeho hledáním musíte začít uvnitř sebe. Nesouvisí s tím, co dělá někdo druhý nebo kolik toho máme... Bohužel mnozí z nás štěstí v materiálních věcech hledají.

___

___

Praha očima Moraváka aneb jak Prahu vidím já

praha_mala.jpgJsou tomu 2 dny co jsem se vtátil z Prahy (dnes je 15.5.2010, v Praze jsem byl 10.-13.5.2010). Poslední má návštěva tohoto města se uskutečnila naposledy před dvěma roky. Tentokrát jsem si Prahu pořádně vychutnal, navštívil spoustu míst a zpět do Olomouce jel se spoustou pozitivních i negativních pocitů. Jak tedy vidím Prahu já? Jestli vás to zajímá, tak čtěte dále :-)
___
___

Jak si udělat život příjemnější aneb každodenní důvody proč se usmívat

"Život je krátký“. Tak často tuhle větu slyšíme, ale zamyslíme se někdy nad ní? Její smysl je prostý: měli bychom se těšit ze života, neztrácet čas a neplýtvat zbytečně vlastními silami. Mít v sobě více pozitivní energie. Mohou nám v tom pomoci postupy, podporující náš vnitřní kladný náboj.

___

___

Vztahy - náhodné články

Proč se doma cítíme dobře? Může za to známé prostředí a blízcí lidé.

proc_se_doma_citime_dobre.jpgKonečně doma. Po dlouhém dni plném starostí si můžeme ve známém a blízkém prostředí odpočinout. Používáme důvěrně známé věci a setkáváme se s blízkými lidmi. Toto místo má v sobě zvláštní osobitou atmosféru, kterou nemá žádné jiné. Poskytuje nám soukromí, pomáhá nám oddělit se od cizího světa venku.

___

___

Jak se zbavit nejistoty při rozhodování - 12 tipů

jak-se-zbavit-nejistoty-12-tipu

jak-se-zbavit-nejistoty-12-tipu
Náš mozek není na moderní dobu úplně správně naprogramovaný. Taky vám to tak někdy připadá? Projevuje se to hlavně v případech, kdy se potýkáme s nejistotou. Pokud ovšem znáte správné triky, můžete iracionální tendence vašeho mozku ovládnout a s nejistotou se efektivně vypořádat.

___

___

Jak vybrat partnera, výběr partnera podle vlastností, zázemí, temperamentu

jak_vybrat_partnera_podle_povahovych_rysu_temperamentu_zazemi.jpgJak vybrat partnera? čeho je dobré si všímat? Jaký vliv hrají ve vztahu temperament, povahové vlastnosti, vlivy původních rodin, zázemí, fyzická přitažlivost a další faktory? O tom stručně pojednává následující článek.
___
___

Texty - náhodné články

Přestupné roky - kdy jsou? Informace proč je vůbec přestupný rok.

prestupny_rok.jpgTéměř každý čtvrtý rok, je únor o jeden den delší. Článek zmiňuje, které roky to budou. V našem současném občanském kalendáři, který vznikl již v roce 1582, platí následující pravidla pro zavádění přestupného dne:

___ 

___ 

Prevence zubního kazu a zkažených zubů - tipy, rady, čemu se vyhýbat

prevence-zubniho-kazu-a-zkazenych-zubu-tipy-rady-cemu-se-vyhybat

prevence-zubniho-kazu-a-zkazenych-zubu-tipy-rady-cemu-se-vyhybat
Mít zdravé zuby, i to je nejen společenská nutnost, ale i ekonomická výhoda. Opravy poničeného chrupu, pokud Vám mají zajistit zuby jako nové, totiž stojí desítky a někdy i stovky tisíc korun. Prevence přitom není drahá, ani náročná.

___

___

Kalendář - jména, svátky, jmenný kalendář 2016

kalendar-jmena-svatky-jmenny-kalendar-2016
kalendar-jmena-svatky-jmenny-kalendar-2016
Možná je tato stránka zbytečná, protože každý má na svém pracovním stole kalendář, nicméně kdyby ne, dozvíte se zde vcelku rychle (třeba i zadáním slova přes CTRL+F nebo v levém menu pomocí funkce vyhledávání) kdy kdo má svátek.
___ 
___ 
 
Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz