Moje sestra i její přítel doma kouří. Jejich pětiletý syn je přitom často nemocný. Do jaké míry múže jeho nemocnost souviset k jejich kouřením? Kamila

Číst dál:

Dobrý den, bratr středně silný kuřák, v průměru vykouří tak 2-3 krabičky týdně. Má nadváhu a navíc měl nedávno i špatné jaterní testy. S alkoholem problémy nemá (občas si zajde na pár piv, ale nepřehání to), spíše jen se životosprávou a stresem. Jak bych mu mohla nejúčinněji vysvětlit, že kouřením svůj celkový zdravotní i duševní stav jen zhoršuje? Je rozvedený a má dvě děti. Co mu mám poradit, aby se se stresem, který v souvislostí se střídavou péčí o děti prožívá, vyrovnával jinak než kouřením? Děkuji Vám za jakoukoli radu.

Číst dál:

Dobrý den. Mám prosbu - kouřím 30 let. Chci přestat. Byla jsem na biorezonanci, stálo mě to 1500 Kč a nic. Ostatní 4, co tam byli se mnou, přestali. Co si o účinnosti rezonance myslíte? Proč jsem nepřestala? Děkuji.

Číst dál:

Dobrý den, chci se zeptat, jak přestat kouřit. Zkoušela jsem Champix náplasti, vše možné, ale nemám pevnou vůli. Psychiatrička mi předepsala léky, ale ty mi taky nepomohly. Léčím se na panickou poruchu, dělám stresové zaměstnání, ošetřovatelku v domově důchodců. Už si nevím rady, kouřím 40 denně. Děkuji za radu.

Číst dál:

Je mi 21 let, kouřím od svých 15 let. Chci přestat, několikrát jsem to zkusil, ale nešlo ml to. Pohybuji se v prostředí, kde všichni kouří, a vím, že to prostředí změnit nechci (jsou tam mí přátelé). Co mám dělat? Miroslav P., Ostrava

Číst dál:

Dobrý den, mojí známé byla v 53 letech diagnostikována rakovina plic. Je celoživotní těžkou kuřačkou a přestože jí diagnóza velmi otřásla a omezila počet vykouřených cigaret, přestat úplně nedokáže. Chtěla bych se zeptat, zda lze při chemoterapii používat i léky na závislost na kouření a zda se má vůbec trápit s odvykáním. Cigareta je pro ní v těchto těžkých dnech oporou. Předem děkuji za odpověď.

Číst dál:

Dobrý den, prosím o radu. Jsem bývalá kuřačka, kouřila jsem 20 let. 09/2013 jsem přestala. Na plicním vyšetření bylo průběžně vždy vše v pořádku (vyšetření z hlenu po odkašlání na "dvojce"). Nyní jsem zažila úmrtí v blízké rodině a měsíc jsem opět kouřila. Myslíte, že tato doba kouření mohla nějak ovlivnit můj zdravotní stav? Nyní už opět nekouřím. Velmi děkuji.

Číst dál:

Dobrý den, je mi 45 let a kouřím léta dvě krabičky denně. V posledních pár letech jsem v silném stresu, a i když vím, že cigarety můj stres nevyřeší, sáhnu po nich. Několikrát jsem zkoušela přestat - bez úspěchu. Dařilo se mi rapidně počet cigaret stáhnout na dvě většinou v klidovém bezstresovém období, a když jsem měla přítele nekuřáka.

Číst dál:

Dobrý den. Můj syn byl v nemocnici pro srdeční selhání. Má dilatační kardiomyopatii. Srdce mu jde na 20 až 25 %! Přesto kouří. Prý mu to nezakázali. Prosím o radu. Děkuji.

Číst dál:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli máte zkušenosti s ego elektronickou cigaretou. Zajímalo by mě, jestli kouř z ní není opravdu škodlivý. Zde (http://egoelektronickacigareta.cz) jsem našel pár článků, ale byl bych rád za nějaké další info. Předem děkuji.

Číst dál: