elektronicke-cigarety-by-se-nemely-pouzivat-v-uzavrenych-prostorech-doporucuje-whoZákaz kouření by se měl podle úterního doporučení Světové zdravotnické organizace (WHO) vztahovat i na elektronické cigarety. Podle ní jejich kouření v uzavřených prostorech představuje riziko pro pasivní kuřáky. Elektronické cigarety by rovněž měly být zapovězeny nezletilým. WHO to uvedla ve zprávě věnované právě e-cigaretám.

Číst dál:

varovani-na-krabickach-od-cigaret-nema-na-kuraky-vliv-zvykli-siAni varovné nápisy na krabičkách cigaret, ani odstrašující videa a vysvětlování odborníků neodradí většinu kuřáků od jejich zlozvyku. Přitom na nemoci způsobené kouřením zemře každý rok v České republice více než 18 000 lidí.

___
___

Číst dál:

napracovani-kurackych-pauz-by-pry-kurakum-nevadiloTéměř tři čtvrtiny lidí si myslí, že kuřáci by měli své dýchánky s cigaretou nahrazovat, a více než polovina dotázaných na napracovávání kuřáckých pauz dokonce trvá. Jen devět procent lidí nechává tato otázka chladnými. Vyplývá to ze šetření, které mezi svými uživateli provedl portál Prace.cz .

Číst dál:

koureni-cigaret-a-piti-alkoholu-detmi-v-restauracich-stacilo-by-je-na-2-dny-zavrit-mini-odbornikNalévají restaurace dětem alkohol nebo děti v restauraci kouří tabák v cigaretách? Stačilo by je na dva dny zavřít, míní odborník. Když lékaři a odborníci mluví o ohrožení české mládeže alkoholem a cigaretami, nemlátí prázdnou slámu. Průzkumy jasně říkají, že české děti a hlavně studenti jsou v Evropě v čele žebříčků nejen v užívání marihuany, ale i v pití alkoholu a v kouření tabáku.

Číst dál:

zakaz-koureni-ve-vsech-restauracich-cr-resi-novela-protikurackeho-zakonaKouření v restauracích, hospodách, barech i na diskotékách by mohlo v Česku brzy odzvonit. Jeho zákaz chce novelou protikuřáckého zákona prosadit nejen ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD), ale i poslanci hnutí ANO, kteří teď přišli s vlastní iniciativou. Ministr Němeček v podstatě jen oprášil návrh novely, který už v roce 2012 připravili tehdejší šéf zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) a poslanec ODS Boris Šťastný.

Číst dál:

vdova-po-kurakovi-dostane-493-miliard-kc-jeji-manzel-zemrel-na-rakovinu-plic-zpusobenou-koureni-cigaret-tabakuVdova po kuřákovi má dostat téměř 500 miliard. Neuvěřitelnou sumu 23,6 miliardy dolarů (asi 493 miliard Kč) má vyplatit druhý největší výrobce cigaret v USA vdově po kuřákovi, který zemřel před osmnácti lety na rakovinu plic. Rozhodl o tom v těchto dnech soud v americkém státě Florida.

Číst dál:

co-vas-ceka-po-posledni-cigarete-myty-o-koureni-cigaret-tabakuKouření je jedna z nejčastějších závislostí, které negativně ovlivňují lidské zdraví. Ne každý člověk má ale dostatečně silnou vůli přestat, i když o zdravotních rizicích ví. Jiní ale nepřestanou jen proto, že se bojí, co jim hrozí, když típnou poslední cigaretu. Skončit s kouřením je bez pochyby to nejlepší, co pro své zdraví může člověk udělat. Bez ohledu na to, co se kde říká o tom, co kuřáka čeká, když přestane.

Číst dál:

deset-tisic-deti-vykouri-prumerne-pet-cigaret-denne-za-mesic-lide-ignoruji-ceske-zakony-zakazujici-koureni-detem

Denně vykouří čtvrtinu krabičky cigaret přes deset tisíc dětí ve věku od 11 do 15 let. Každý měsíc se opije kolem 14 tisíc dětí. Marihuanu v tomto věku už zvládlo okusit téměř 11 procent teenagerů. Vyplývá to z výzkumu katedry psychologie Filozofické fakulty Univerzity Palackého, která zpracovala údaje od 4200 dětí z 54 škol.

Číst dál:

za-cigarety-a-alkohol-dame-stejne-penez-jako-za-elektrinu-v-domacnostiZa alkohol a tabák dáváme téměř stejně jako za elektřinu. Zatímco se lidé stále více snaží ušetřit za dodávky energií jako elektřinu a plyn, na dalším zboží však rozhodně nešetří. Na výdajích za alkohol a tabák totiž české domácnosti utratí ročně téměř stejně jako za elektřinu.

Číst dál:

chopn-chronicka-obstrukcni-plicni-nemoc-zpusobuje-smrt-mnoha-kuracek-nad-40-letO dlouhodobém zánětlivém onemocnění dýchacích cest, tzv. chronickém obstrukčním plicním onemocnění (CHOPN), se příliš nemluví, přitom se podle lékařů jedná o celosvětově velmi nebezpečnou smrtelnou chorobu, kterou způsobuje z 85 % kouření cigaret, a to i v pasivní formě. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) se CHOPN po roce 2020 dostane celosvětově v celkové úmrtnosti na třetí místo mezi všemi nemocemi.

Číst dál: