lekari-centra-pro-odvykani-koureni-cigaretV případě, že to myslíte s odvykáním vážně a rozhodnete se využít pomoci lékaře a jeho medicínské podpory máte vyšší šanci, že opravdu kouřit přestanete. Je hned několik možností, které můžete využít, jak se k odborníkovi dostat:  Nejjednodušší je obrátit se na praktického lékaře. Další možností je obrátit se na odborného lékaře nebo na centra a poradny specializované pomoci (centra léčby závislosti na tabáku nebo poradny pro odvykání kouření).

Číst dál:

lekari-centra-pro-odvykani-koureni-ceska-republika-CRPokud si myslíte, že sami nezvládnete přestat kouřit, možná máte pravdu, protože ze závislých kuřáků jen asi 3% zvládnou sami abstinovat. Závislost na nikotinu je, ač se to nezdá, velmi silnou závislostí (údajně je silnější než závislost na heroinu!). Jsou vyškolení lékaři a odvykací centra, kteří jsou ochotni a schopni Vám se závislostí na nikotinu pomoci. Setkání v těchto centrech probíhá ve formě úvodní a vstupní návštěvy, dále kontrolní návštěvy.

Číst dál:

postup-odvykani-koureni_copyOdhodlání přestat kouřit je zásadním rozhodnutím, které ovlivní délku a kvalitu života kuřáka. Kuřák se může pokusit odvykat sám. Dobrý efekt ale je, pokud "v tom" není sám a jsou lidé, kterým se může svěřit s abstinenčními příznaky a svými pocity. Jsou to lidé, kteří jsou v centrech pro odvykání kouření, kterých je v ČR velká spousta. Zde jsou informace jak to v takovém centru pro odvykání kouření může vypadat.

Číst dál:

sance-prestat-kourit-lekarKolem 40 % kuřáků, tedy asi milion lidí, zkusí každý rok přestat, naprostá většina bez pomoci lékaře a bez léků. Protože závislost na tabáku je velmi úporná a silná, je jejich úspěšnost malá, jen 3 lidé ze 100 po roce nekouří. Kdybychom vzali druhý extrém, a sice intenzivní a dlouhodobou léčbu, je úspěšnost i mezi silně závislými 44%. To už je velký rozdíl! Zvažte sami, co uděláte. Nestyďte se vyhledat pomoc.

Číst dál:

centrum-pro-zavisle-na-tabaku-logo-informace-pro-pacienty-informovany-souhlasNa této stránce jsou uvedeny informace pro pacienty, kteří chtějí absolvovat léčbu na závislosti na tabáku, nikotinu. Pokud budete chtít absolvovat léčbu v Centru po závislé na tabáku Všeobecné fakultní nemocnice, tento formulář dostenete k podpisu.

Číst dál: