elektronicka_dymka_cena_princip_informaceVýrobci nikotinových náhražek myslí také na milovníky dýmek. E-dýmka má tvar i rozměr skutečné dýmky a elektronický kouř neobsahuje žádný dehet. Elektronická dýmka funguje na podobném principu jako Elektronická cigareta.

 

 

Číst dál:

co-je-to-elektronicka-cigareta-s-nikotinemElektronická cigareta je moderní trend v odvykání. Je to podobná metoda jako v případě inhalátoru. Zatímco inhalátor funguje na čistě mechanickém principu vdechování (inhalování) směsi s obsahem nikotinu, elektronická cigareta obsahuje atomizér a žhavící spirálu, díky čemuž dochází k vytváření kouře (dýmu). Nedochází však k žádnému hoření a do těla se tak nedostávají škodlivé látky jako při kouření běžných cigaret (zejména dehet).

Číst dál:

pro-koho-je-vhodna-elektronicka-cigaretaDnes se již elektronická cigareta vyrábí v mnoha variantách, základní princip fungování je však stejný: jakmile e-kuřák potáhne z cigarety, začne se zahřívat žhavicí tělísko, které svým teplem z přiléhající patrony odpařuje páru obsahující nikotin. V e-cigaretě nic nehoří, nevzniká tedy dehet, oxid uhelnatý a tisíce dalších škodlivých látek jako u cigarety klasické. E-kuřák tedy škodí méně sobě i svému okolí, svou potřebu získávat nikotin, zaměstnat ruce a dodržovat uklidňující rituálky však uspokojí. Pro koho je vlstně vhodná a proč ji používat?

 

 

Číst dál:

elektronicke-cigarety-ecigarety-otazky-odpovediPokládáte si otázky jako: Co je to elektronická cigareta? Je elektronická cigareta zdravá? Co jsou to generace elektronických cigaret? Jak často je potřeba kupovat nový atomizér? Je možné znovu naplňovat patrony (kapsle) nikotinem? Může pomoci ecigareta při odvykání kouření? Na tyto otázky vám odpoví následující stránka.

Číst dál:

elektronicke-cigarety-statistiky-cisla-2013Internetový průzkum 3587 účastníků (mezi nimi 70% bývalých kuřáků) ukázal, že e-cigarety používali v průměru 3 měsíce, použili průměrně pět náplní/den a potáhli z nich 120krát denně. Za méně škodlivé kouření považovalo e-cigarety 84% respondentů, 79% si je pořídilo, aby jim pomohly překonat potřebu kouřit, 77% na pomoc s odvykáním nebo pro prevenci relapsu, 67% pro překonání abstinenčních příznaků, 57% pro nižší cenu než cigarety a 39% pro situace, kdy není dovoleno kouřit.

Číst dál:

elektronicke-cigarety-e-cigarety-informace-2013-slozeniElektronické cigarety spadají do tzv. ENDS - electronic nicotine delivery systems - tedy systémy dodávající nikotin elektronicky. Výtažek tabáku, který obsahují nehoří, jen se zahřívá na teplotu kolem 60°C. Výpary z kapsle v elektronické cigaretě mohou i nemusí obsahovat nikotin, mohou mít různé příchutě. Zdravotní riziko v porovnání s kouřením je nulové nebo minimální. Byť neexistují klinické studie, v poslední době se ukazuje, že e-cigarety mohou pomoci při odvykání kouření, tedy při léčbě závislosti na tabáku. V ČR patří e-cigarety k tabákovým výrobkům (novelizací zákona 379/2005 z roku 2009.

Číst dál:

jak-si-znovu-nezapalit-rady-jak-nemit-chut-na-cigaretu-pri-odvykaniTato stránka se zaměřuje především na to, abychom se psychicky vyrovnali s tím, že už prostě kouřit nebudeme a co pro to udělat. Uvádí jak změnit své prostředí, jakým situacím se vyhnout nebo jak se na ně připravit a také to, co dělat, když nemáme ruce zaměstnané manipulací s cigaretami, zápalkami nebo zapalovačem.

Číst dál:

prvni-pomoc-pri-odvykani-koureni-co-delat-kdyz-mate-chut-na-cigaretuZvládání sebe sama v době, když máme bažení po droze, tedy nikotinu, je těžké. Je nutné ze sebe vydat maximum, ovládnout se a nehledat cigarety a už vůbec si nezapálit. Ve webu je několik rad, jak zvládat tyto náročné situace. Na této stránce se dozvíte první pomoc při této abstinenční krizi. Vydržte - chuť na cigaretu je nejčastější a největší v několika prvních dnech od poslední cigarety.

Číst dál:

situace-kdy-jste-pri-odvykani-koureni-v-ohrozeniDostali jste se do stresové, výjimečné situace a uvěřili jste, že vám cigareta pomůže ji zvládnout. Nepomůže ... a zbytečně jste si přidělali další problém. Pokud si totiž dáte jednu cigaretu, probudíte zmnožené nikotinové receptory ve Vašem mozku a ten znovu začne toužit po nikotinu. Tou jednou cigaretou se zbytečně provokujete a hrozí, že dojde k relapsu - tzn. že začnete znovu kouřit. Na co si tedy dávat pozor?

Číst dál:

nekurakPokud vše co je psáno na tomto webu berete vážně a rozhodli jste se definitivně abstinovat, čeká vás několik výhod, které si možná v současné době ani neuvědomujete. Čím dříve jste přestali a čím je nižší váš věk, tím více pro vás platí několik následujících odstavců. Výpis výhod nového nekuřáka a pocity jedné naší čtenářky jsme vložili do této stránky.

Číst dál: