koureni-na-pracovisti-v-zamestnani-tolerantnost-kolegu-je-prekvapivaTolerantnost vůči kuřákům na pracovišti je překvapivá. „Je dobré odreagovat se cigaretou kdykoliv je třeba, protože se tím nakonec zvýší pracovní výkon.“ To je překvapivý názor téměř poloviny účastníků ankety portálu Profesia.cz o vztahu zaměstnanců ke kuřáckým pauzám na pracovišti. Pravda je většinou ale úplně jiná.


Každý desátý dotázaný účastník ankety zastává názor, že pokud si kuřáci prokouřený čas napracují, je to jejich věc. Třetina respondentů je však se situací velmi nespokojená, protože si kuřáci podle nich dobu strávenou s cigaretami nikdy nenapracují. Třináct procent účastníků pak uvedlo, že je u nich v pracovní době kouření zakázáno.

 

Kuřácké pauzy upravují vnitřní předpisy, Zákoník práce spíše okrajově

,,Zákoník práce sice mluví jasně, zaměstnavatelé však často řeší kuřácké pauzy i kuřácké prostory vnitřními předpisy, které zahrnují i potřeby kuřáků. Kouření má mnoho negativních dopadů, z pohledu zaměstnavatelů se jedná často o skutečnost, že si zaměstnanci zmeškanou pracovní dobu nenapracují. Průzkumy zároveň ukazují, že kuřáci mají více dnů pracovní neschopnosti než nekuřáci. V neposlední řadě to často nedělá dobrotu v kolektivu, kde někteří zaměstnanci pociťuji nespravedlnost.“ uvedla Kateřina Jaroňová z Profesia.cz.

 

koureni-na-pracovisti-v-zamestnani-tolerantnost-kolegu-je-prekvapiva



25.9.2013 - novinky.cz

Související články:

Články na tomto webu z oblasti KOUŘENÍ V ZAMĚSTNÁNÍ.