ex-kuraci-exkuraci-jsou-nezastavitelni-online-facebookMůže se stát, že na chození k lékaři z důvodu, že chcete přestat kouřit, prostě nemáte čas. Pak máte možnost vyzkoušet něco jako on-line lékaře na internetu. Evropská komise totiž loni v červnu spustila program Ex-kuřáci jsou nezastavitelní, jenž spočívá v tom, že podobné rady jako od lékaře vám denně budou chodit do e-mailové schránky.

Předtím pouze na internetu vyplníte formulář, podle kterého se zjistí, jaký typ kuřáka jste a jak jste pro odvykání motivovaní. Pro účast v tomto programu je potřeba se zaregistrovat na české verzi stránek www.exsmokers.eu (česká verze webu - klikněte zde). Pak už s vámi bude komunikovat takzvaný elektronický kouč (iCoach), který by vás měl dovést až do úspěšného konce bez cigaret.

Úspěšnost této metody je jen o deset procent nižší, než když pacient dochází za lékařem do  ordinace – nekouřit tedy zvládne 30 procent zaregistrovaných. Výhodou je, že tento program má propojení i na Facebook, takže účastníci mají možnost si navzájem sdělovat dojmy, případně si radit navzájem.

 

ex-kuraci-exkuraci-jsou-nezastavitelni-online-facebook-2