Můžu se zeptat zda a pokud ano, tak v čem a proč je lepší elektronická cigareta s nikotinem než obyčejná cigareta s tabákem? Děkuji, Alois

Vědci objevili v cigaretovém kouři již více než 4000 chemických látek, do cigaret se přidávají aditiva, kterých je známo přibližně 500-700. Prokázaly se desítky kancerogenů (látky vyvolávající rakovinu), těžké kovy, radioaktivní prvky, mutageny, alergeny, toxické látky. Kouření tabáku je v EU velmi častou a zároveň zbytečnou příčinou úmrtí, kterým lze navíc zabránit. Elektronická cigareta neobsahuje dehet, oxid uhelnatý ani karcinogenní látky, těžké kovy, mutageny obsažené v tabákovém kouři, tím velmi účinně redukuje škodlivé účinky kouření, na rozdíl od obyčejných cigaret nevytváří skutečný dým, ale jen páru. Patrona s elektronickou cigaretou obsahuje jen asi 20 látek.
Kouřením elektronické cigarety není ohrožováno kuřákovo okolí včetně dětí, nedochází zde ke škodlivému pasivnímu kouření.
Kuřák ecigarety vdechuje páru obohacenou nikotinem dle zvolené intenzity, dostává do těla čistý nikotin bez dehtu - na podobném principu fungují nikotinové inhalátory, prodávané v lékárnách, pro odvykání kouření.
Elektronická cigareta může být také skvělým prostředkem pro odvykání kouření, kdy lze snižovat obsah nikotinu až na nulu.


Kde mohu zakoupit elektronickou cigaretu, dýmku, doutník nebo cigarillo?

 

elektronicka-cigareta-zdravi

 

elektronicka-cigareta-se-muze-pouzivat-kdekoliv